Roláda z mletého mäsa s vajíčkom

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a) bosorka13
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

400 g mletého mäsa (zmes hovädzieho a bravčového)
100 g mletého údeného bôčika
1 vajce
2 natvrdo uvarené vajcia
1 PL zmesi korenia na fašírky
100 g šunky
1 čerstvá paprika
2 PL horčice
soľ
mleté čierne korenie
strúhanka na zahustenie
olej na potretie


Príprava

1. Mleté mäso dobre rozmiešame s mletým bôčikom, čiernym korením, korením na fašírky, vajcom a so soľou. Podľa potreby môžeme zahustiť strúhankou. Papier na pečenie potrieme olejom a z mäsa na ňom vytvoríme štvorec. Dve tretiny potrieme horčicou, prikryjeme plátkami šunky, pásikmi papriky, nakrájanými vajcami a pomocou papiera stočíme do rolády.
2. Roládu preložíme na pekáč, mierne podlejeme vodou, vložíme do rúry vyhriatej na 220°C, po 10 až 15 minútach teplotu znížime na 180°C a pečieme domäkka. Počas pečenia polievame výpekom. Podávame s varenými zemiakmi, so zemiakovým pyré a šalátom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Chutné obložené sendviče a la Iva
Kôprová omáčka
Dunajské vlny
Nemiesený chlieb
Svieža jablková torta bez pečenia
Zapekané rybie filé v syrovej omáčke
Ťahaný závin
Vyprážané syrové guľky
Jablková torta s vanilkovým krémom
Trenčianska višňová torta
PRIHLÁSENIE