Zemiakové knedle so žemľou

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

675 g varené zemiaky v šupke
½ ks vajce
150 g hrubá múka
100 g krupica
10 g soľ
75 g sendvič, žemľa


Príprava

1. Vychladnuté zemiaky sa nastrúhajú, zamiešajú s vajcom, pridá sa múka, krupica, soľ a vypracuje sa tuhé cesto. Nakoniec sa do cesta zamieša na kocky nakrájaný sendvič.
2. Cesto sa rozdelí na rovnomerné diely, vyvaľká sa na podlhovasté šišky (šišky majú priemer asi 5 cm a dlhé sú 20 cm), ktoré sa varia asi 20-25 minút. Po zavarené sa knedle nadvihnú od dna, aby sa nepripálili.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

​Jablkovo-banánový svieži koláč
Šťavnatý koláč s čokoládou
Linecké s pomarančovým krémom
Pečená debrecínska
Zemiaky so zeleninou a mäsom pečené v alobale
Krémová šampiňónová polievka
Vyprážaný Hermlín v pivnom cestíčku
Šunkové závitky zapečené so syrom
Cuketa zapečená s mäsom a paradajkami
Závin s orechovo-jablkovou náplňou