Pizza s cesnakovo-oregánovým cestom

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

Cesto:
25 dkg hladkej múky T650
35 dkg hladkej múky špeciál
2 dkg čerstvého droždia
4 dl vody
1 PL cukru
2 ČL soli
7 dkg olivového oleja
2 strúčiky cesnaku, alebo 1 plochá ČL sušeného cesnaku
12 ČL sušeného oregána


Príprava

1. Vo vode rozmiešame droždie a cukor, primiešame k ostatným prísadám a vymiesime hladké cesto (cesto môžeme vymiesiť aj v pekárničke). Necháme kysnúť kým zdvojnásobí svoj objem - asi1 hodinu.

2. Dostaneme hladké, veľmi elastické cesto. Z tohto množstva budú 3-4 okrúhle pizze s priemerom 30 cm. Surové cesto vydrží v chladničke aj 2-3 dni.

3. Na lopári alebo na podložke cesto zľahka prepracujeme a rozdelíme na 3-4 časti. Necháme odležať 10 minút.

4. Vyvaľkáme okrúhle, alebo hranaté tvary, ktoré prenesieme na pekáč na pizzu, alebo plech vyložený papierom na pečenie.

5. Cesto na pizzu potrieme paradajkovým pretlakom, posypeme oregánom, bazalkou a strúhaným syrom. Na vrch poukladáme všetko, na čo máme chuť. V našom prípade šunku, suchú salámu, šampiňóny pokrájané na tenké pláty, kukuricu, olivy a opäť syr (Eidam a syr s bielou a modrou plesňou).

6. Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pizzu upečieme (cca 20 minút), v teplovzdušnej rúre na 180°C cca 15 minút.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Hruškový punč
Višňové rezy s ovsenými vločkami
Zapekané žemle s prekvapením
Losos so švédskou omáčkou
Broskyňové kocky
Vyprážané Niva-guľky
Jahňacie kotlety na slivkách
Mriežkovaný jablčník
Černicové želé (aj pre diabetikov)
Kakaový medovník