Pizza s cesnakovo-oregánovým cestom

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

Cesto:
25 dkg hladkej múky T650
35 dkg hladkej múky špeciál
2 dkg čerstvého droždia
4 dl vody
1 PL cukru
2 ČL soli
7 dkg olivového oleja
2 strúčiky cesnaku, alebo 1 plochá ČL sušeného cesnaku
12 ČL sušeného oregána


Príprava

1. Vo vode rozmiešame droždie a cukor, primiešame k ostatným prísadám a vymiesime hladké cesto (cesto môžeme vymiesiť aj v pekárničke). Necháme kysnúť kým zdvojnásobí svoj objem - asi1 hodinu.

2. Dostaneme hladké, veľmi elastické cesto. Z tohto množstva budú 3-4 okrúhle pizze s priemerom 30 cm. Surové cesto vydrží v chladničke aj 2-3 dni.

3. Na lopári alebo na podložke cesto zľahka prepracujeme a rozdelíme na 3-4 časti. Necháme odležať 10 minút.

4. Vyvaľkáme okrúhle, alebo hranaté tvary, ktoré prenesieme na pekáč na pizzu, alebo plech vyložený papierom na pečenie.

5. Cesto na pizzu potrieme paradajkovým pretlakom, posypeme oregánom, bazalkou a strúhaným syrom. Na vrch poukladáme všetko, na čo máme chuť. V našom prípade šunku, suchú salámu, šampiňóny pokrájané na tenké pláty, kukuricu, olivy a opäť syr (Eidam a syr s bielou a modrou plesňou).

6. Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pizzu upečieme (cca 20 minút), v teplovzdušnej rúre na 180°C cca 15 minút.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Špagety a la Bolognese
Fánky pečené v rúre
Pikantná bravčová sviečkovica
Zapečená pochúťka
Cookie s hnedým cukrom
Smotanová boscaiola
Mexická čokoláda
Paradajkovo-tuniakový šalát
Ryba po grécky
Bravčové stehno na belehradský spôsob