Plnený baklažán s bravčovým mäsom

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

2 menšie baklažány
400 g mletého bravčového mäsa
1 vajce
1 PL hladkej múky
1 cibuľa
60 g masla
200 ml kyslej smotany
2 PL nasekanej petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ


Príprava

1. Baklažány umyjeme, po dľžke rozpolíme, odstránime dužinu a osolíme. Cibuľu olúpeme, pokrájame nadrobno a speníme na polovici masla.
2. Na panvicu pridáme mäso a pražíme 5 až 10 minút do zlatohneda. Necháme vychladnúť, primiešame múku, rozšľahané vajce a kyslú smotanu, podľa chuti osolíme a okoreníme.
3. Baklažán naplníme mäsom a polejeme zvyšným rozpusteným maslom. Dáme na pekáč vystlaný alobalom, podlejeme trochu vody a upečieme v rúre vyhriatej na 180 °C (20-30 minút). Upečený baklažán posypeme posekanou petržlenovou vňaťou a podávame. Baklažán môžeme nahradiť cuketou alebo patizónmi.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Reďkovkový šalát
Talianska fazuľová polievka
Pikantná rybacia nátierka
Rýchly kapustový šalát
Luxusné jahodové rezy
Sviatočný syrový šalát
Bravčové mäso na smotane
Čerešňová torta z krehkého cesta
Kyslá zemiaková polievka so sušenými hubami
Zelerová nátierka