Farizejská káva

Čas prípravy Zložitosť Cena
  15 minút
tento recept pridal(a) diana
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

8 ČL mletej kávy
1 dl rumu
4 vrchovaté ČL cukru
1/8 l šľahačky
4 kávové zrnká podľa chuti


Príprava

1. Z ½ l vody uvaríme prekvapkávanú alebo filtrovanú kávu – ako sme zvyknutí. Rum a cukor trochu zahrejeme, aby sa cukor rozpustil. Medzitým ušľaháme hustú šľahačku.
2. Kávu a rum rozdelíme do 4 šáločiek, navrch dáme kopček šľahačky. Ozdobíme kávovými zrnkami.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Tortilly - základné cesto
Pirohy s olivovou plnkou
Zelenina v syrovom cestíčku
Parížské kocky
Bravčové medailonky so syrovou omáčkou
Brioška
Letné kuracie pečienky z jedného hrnca
Mäso dvoch vôni a chutí
Orechová roláda s perníkom
Falošný rybací šalát