Piškótové cesto:
1 celé vajce
2 žĺtka
50 g cukru krupica
40 g hladkej múky
Sneh:
3 bielka
100 g cukru krupica
Náplň:
marmeláda
250 ml smotany na šľahanie
1 stužovač šľahačky
práškový cukor na posypanie
Príprava
1. Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh. Celé vajce, žĺtka a cukor vymiešame do hustej peny a zľahka vmiešame múku.
2. Jeden cukrárenský sáčok s hladkou špičkou naplníme bielkovým snehom, druhý piškótovým cestom. Na plech vyložený papierom na pečenie nastriekame najprv zo snehu 4-5 prúžkov po celej dĺžke plechu, cca 2 cm od seba. Vynecháme väčšiu medzeru a to isté spravíme na duhej polovici plechu.
3. Potom zoberieme sáčok s piškótovým cestom a nastriekame ho do medzier medzi sneh. Cesto je riedke, takže sa v medzerách rozleje. Takto vytvorené pásy jemne posypeme práškovým cukrom a upečieme pri 170-180°C asi 10-15 minút doružova.
4. Vychladnuté pásy obrátime i s papierom na čistý papier alebo vál a papier, na ktorom sa piekli, stiahneme. Oba potrieme vrstvou marmelády, jeden z hornej a druhý zo spodnej strany. Na spodný diel nanesieme hrubú vrstvu dotuha vyšľahanej smotany, priklopíme horný diel a ľahko pritlačíme. Asi hodinu necháme odležať v chladničke a pred podávaním poprášime povrch práškovým cukrom.