Kardinálove rezy

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

Piškótové cesto:
1 celé vajce
2 žĺtka
50 g cukru krupica
40 g hladkej múky

Sneh:
3 bielka
100 g cukru krupica

Náplň:
marmeláda
250 ml smotany na šľahanie
1 stužovač šľahačky
práškový cukor na posypanie


Príprava

1. Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh. Celé vajce, žĺtka a cukor vymiešame do hustej peny a zľahka vmiešame múku.

2. Jeden cukrárenský sáčok s hladkou špičkou naplníme bielkovým snehom, druhý piškótovým cestom. Na plech vyložený papierom na pečenie nastriekame najprv zo snehu 4-5 prúžkov po celej dĺžke plechu, cca 2 cm od seba. Vynecháme väčšiu medzeru a to isté spravíme na duhej polovici plechu.

3. Potom zoberieme sáčok s piškótovým cestom a nastriekame ho do medzier medzi sneh. Cesto je riedke, takže sa v medzerách rozleje. Takto vytvorené pásy jemne posypeme práškovým cukrom a upečieme pri 170-180°C asi 10-15 minút doružova.

4. Vychladnuté pásy obrátime i s papierom na čistý papier alebo vál a papier, na ktorom sa piekli, stiahneme. Oba potrieme vrstvou marmelády, jeden z hornej a druhý zo spodnej strany. Na spodný diel nanesieme hrubú vrstvu dotuha vyšľahanej smotany, priklopíme horný diel a ľahko pritlačíme. Asi hodinu necháme odležať v chladničke a pred podávaním poprášime povrch práškovým cukrom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Piškótová kocka s tvarohovým krémom
Celozrnné muffinky so sušeným ovocím
Slivkový koláč s posýpkou
Kurča na mediteránsky spôsob
Ováliky z lístkového cesta
Zapečkané palacinky s tvarohom
Rýchle plnené papriky
Malinové želé
Koktail - Daiquiri
Džem z jahôd a ríbezľovej šťavy