Pistáciovo-mandľové alebo makové rezy (jedno cesto dve chute)

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Cesto:
5 dkg mletých mandlí
1/3 hrste pistácií
10 dkg hladkej múky
1 kávovej lyžičky soli
1,5 ćajovej lyžičky kypriaceho prášku
3 dkg cukru
1 čajovej lyžičky strúhanej citrónovej kôry
13 dkg studeného masla
2 PL cukru

Plnka:
2 vajcia
15 dkg cukru
0,5 čajovej lyžičky kypriaceho prášku
štipka soli
strúhaná kôra z 1 citróna
4 polievkové lyžice citrónovej šťavy
za hrsť pistácií
1 PL hladkej múky

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Druhá varianta - Makové rezy:

Cesto:
5 dkg ​mletého maku
1/3 hrste ​nemletého maku
10 dkg hladkej múky
1 kávovej lyžičky soli
1,5 ​č​ajovej lyžičky kypriaceho prášku
3 dkg cukru
1 čajovej lyžičky strúhanej citrónovej kôry
13 dkg studeného masla
2 PL cukru

Plnka:
2 vajcia
15 dkg cukru
0,5 čajovej lyžičky kypriaceho prášku
štipka soli
strúhaná kôra z 1 citróna
4 polievkové lyžice citrónovej šťavy
za hrsť ​nemletôho maku
1 PL hladkej múky


Príprava

1. Najemno zomleté mandle, kypriaci prášok, múku, cukor a citrónovú kôru zmiešame. Postupne pridávame studené maslo a na hrubšie nasekané pistácie. Prísady na cesto zľahka pomiešame a rovnomerne roztlačíme na menš​í ​plech vyložen​ý​ papierom na pečenie. Pečieme 20 minút v rúre zohriatej na 160 stupňov.

2. Vajcia trochu vyšľaháme, pridáme cukor, kypriaci prášok, soľ a ručne vyšľaháme dopenista. Primiešame citrńovú kôru, citrónovú šťavu, múku a dôkladne premiešame. primiešame nahrubo nasekané pistácie a nalejeme na predpečené cesto.
Pečieme v rúre pri 160 stupňoch ďalších 20 minút.

Ak použijeme solené pistácie, tak cesto netreba osoliť.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Makové rezy:

1. ​Mletý mak, kypriaci prášok, múku, cukor a citrónovú kôru zmiešame. Postupne pridávame studené maslo a ​nemletý mak. Prísady na cesto zľahka pomiešame a rovnomerne roztlačíme na menš​í ​plech vyložen​ý​ papierom na pečenie. Pečieme 20 minút v rúre zohriatej na 160 stupňov.

2. Vajcia trochu vyšľaháme, pridáme cukor, kypriaci prášok, soľ a ručne vyšľaháme dopenista. Primiešame citrńovú kôru, citrónovú šťavu, múku a dôkladne premiešame. ​P​rimiešame ​nemletý mak




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Chutné kuracie prsia
Zemiakovo-kapustové placky
Marcipánové maškrty
Vyprážaný Hermelín so šampiňóvou plnkou
Chai Latte
Nepečené kokosové kocky s kakaom
Koložvárska kapusta
Hydinová terinka
Flambované banány
Netradičné kokosky
PRIHLÁSENIE