Kapustová "baba"
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
60 minút | | |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
250 g hlávkovej kapusty
200 g mäkkej salámy
2 vajcia
1-2 žemle
1,5 dl mlieka
1 menšia cibuľa
soľ
cesnak
majoránka
mleté čierne korenie
zázvor
nové korenie
1 lyžička masti (oleja)
strúhanka
Príprava
1. Kapustu očistíme, nakrájame na tenké rezance a sparíme vriacou vodou.
2. Necháme odkvapkať, nasypeme do misy, pridáme najemno pokrájanú salámu, vyžmýkané žemle namočené v mlieku, vajcia, nadrobno pokrájanú cibuľu, soľ, cesnak a ostatné koreniny a dobre premiešame.
3. Zapekaciu misu vytrieme masťou, vysypeme strúhankou, rozložíme pripravenú zmes a do chrumkava zapečieme v rúre.
Podávame so zemiakmi, alebo len tak samotné.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Šťavnaté florentínky s kandizovaným ovocímSladko-kyslá omáčkaDusená červená kapusta – do zásobyPikantné kuracie prsia so zeleninouCelozrnné žemle so semiačkamiAmerické krehké bábovičky s tekutým stredomPiškóty v lístkovom cestePlnené šampiňónyBravčové ragú na bakonský spôsobTvarohový koláč – nie sladký