Kapustová "baba"

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

250 g hlávkovej kapusty
200 g mäkkej salámy
2 vajcia
1-2 žemle
1,5 dl mlieka
1 menšia cibuľa
soľ
cesnak
majoránka
mleté čierne korenie
zázvor
nové korenie
1 lyžička masti (oleja)
strúhanka


Príprava

1. Kapustu očistíme, nakrájame na tenké rezance a sparíme vriacou vodou.

2. Necháme odkvapkať, nasypeme do misy, pridáme najemno pokrájanú salámu, vyžmýkané žemle namočené v mlieku, vajcia, nadrobno pokrájanú cibuľu, soľ, cesnak a ostatné koreniny a dobre premiešame.

3. Zapekaciu misu vytrieme masťou, vysypeme strúhankou, rozložíme pripravenú zmes a do chrumkava zapečieme v rúre.

Podávame so zemiakmi, alebo len tak samotné.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Šťavnaté florentínky s kandizovaným ovocím
Sladko-kyslá omáčka
Dusená červená kapusta – do zásoby
Pikantné kuracie prsia so zeleninou
Celozrnné žemle so semiačkami
Americké krehké bábovičky s tekutým stredom
Piškóty v lístkovom ceste
Plnené šampiňóny
Bravčové ragú na bakonský spôsob
Tvarohový koláč – nie sladký