Bravčové ragú na bakonský spôsob
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
90 minút | | |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
1 kg bravčového stehna
10 dkg slaniny
200-300 g čerstvých šampiňónov
2-2,5 dl smotany na varenie
soľ
mleté čierne korenie
mletá červená paprika
1 stredná cibuľa
1-2 strúčiky cesnaku
1 PL múky
1 PL plnotučnej horčice
olej alebo masť
Príprava
1. Šampiňóny očistíme, nakrájame na plátky, ktoré upražíme dohneda na menšom množstve oleja vo väčšom hrnci.
Upražené šampiňóny vyberieme z hrnca.
2. Do výpeku pridáme na malé kocky nakrájanú slaninu, upečieme, vyberieme a teraz orestujeme na kocky nakrájanú cibuľu.
3. Bravčové stehno umyjeme, nakrájame na kocky alebo na pásiky. Pridáme k cibuli a dosypeme aj upečenú slaninu. Mäsové kúsky upečieme z každej strany, ak treba, pridáme ešte olej alebo masť.Keď je mäso upražené, pridáme šampiňóny, roztlačený cesnak, čierne korenie, mletú papriku, potom prilejeme toľko vody, aby zakrylo mäso.Mäso varíme cca 1 hodinu.
4. Keď je mäso mäkké, pridáme smotanu, ktorú sme rozmiešali s horčicou a múkou. Jedlo ešte raz prevaríme. Hotové ragú podávame s maslovými haluškami alebo s uvarenými cestovinami.
Typ: k mäsu môžeme pridať aj čerstvú papriku a spolu ich opražíme, v tomto prípade bude ragú hustejšie.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Koktail - Tequila SunriseČerešňová torta z krehkého cestaŠalát s balkánskym syromPikantná rybacia nátierkaBiskupský chlebíkŠunkové závitky zapečené so syromJablková bábovka s orieškovou griliážouColeslaw šalátŠalát s debrecínskou salámouMaková bábovka