Bravčové ragú na bakonský spôsob

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

1 kg bravčového stehna
10 dkg slaniny
200-300 g čerstvých šampiňónov
2-2,5 dl smotany na varenie
soľ
mleté čierne korenie
mletá ​červená ​paprika
1 stredná cibuľa
1-2 strúčiky cesnaku
1 PL múky
1 PL plnotučnej horčice
olej alebo masť


Príprava

1. Šampiňóny očistíme, nakrájame na plátky, ktoré ​upražíme dohneda na menšom množstve olej​a​ vo väčšom hrnci.
​Upražené šampiňóny ​vyberieme z hr​n​ca​.​

2. Do výpeku pridáme na malé kocky nakrájanú slaninu, upečieme, vyberieme a teraz orestujeme na kocky nakrájanú cibuľu​.​

3. Bravčové stehno umyjeme, nakrájame na kocky alebo na pásiky. Pridáme ​k ​cibul​i ​ a dosypeme aj upečenú slaninu. Mäso​vé kúsky​ upečieme z každej strany​, ak treba, pridáme ešte olej alebo masť.Keď je mäso ​u​pražené, pridáme šampiňóny, roztlačený cesnak, čierne korenie, mletú papriku, potom prilejeme ​toľko ​vod​y​, aby ​zakrylo mäso.Mäso varíme cca​ 1 hodinu.

4. Keď je mäso ​m​äkké, pridáme smotanu, ktorú sme rozmiešali s horčicou a múkou. ​Jedlo ešte raz prevaríme. Hotové ragú ​podávame s maslovými haluškami alebo ​s uvarenými cestovinami.

Typ: k mäsu môžeme pridať aj čerstvú papriku a spolu ich opražíme, v tomto prípade ​bude ​ragú hustejšie.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Cukiny na sladkokyslo
Orechové trojuholníky
Perníkové rezy
Švédske mäsové guľky s hnedou omáčkou - Köttbullar
Syrové fondue
Jahodový závin
Bábovka s čokoládou Margot
Papriková sekaná
Ríbezle s jablkami
Jahodový džem