Sladkokyslá sterilizovaná hliva so zeleninou

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

pokrájaná hliva
zeler
cibuľa
mrkva
(zeleniny nesmie byť viac než 20 % objemu naložených húb)
nakladač
ocot
príp. cukor alebo soľ


Príprava

1. Huby varíme 5 minút v osolenej vode, scedíme a opláchneme studenou vodou.

2. Zeleninu pokrájame na kolieska alebo kocky. Nakladač pripravíme podľa návodu na sáčku. Huby zmiešame so surovou zeleninou a dáme do pripraveného nakladača na 48 hodín do chladničky.

3. Po uplynutej dobe dochutíme cukrom, príp. soľou. Plníme do malých pohárov. Nálev má siahať 2 cm nad huby. Sterilizujeme 20 minút pri 100 °C.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Letné kuracie pečienky z jedného hrnca
Stroganov z mletého mäsa
Špagety zapečené s lečom
Pečená kačka s pomarančom a zázvorovou cibuľou
Škoricovo-jablkové osie hniezda
Ríbezľové mlieko
Ragú z bravčového mäsa
Hliva na víne
Chrenová nátierka
Veniec s kandizovaným ovocím