Sladkokyslá sterilizovaná hliva so zeleninou

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

pokrájaná hliva
zeler
cibuľa
mrkva
(zeleniny nesmie byť viac než 20 % objemu naložených húb)
nakladač
ocot
príp. cukor alebo soľ


Príprava

1. Huby varíme 5 minút v osolenej vode, scedíme a opláchneme studenou vodou.

2. Zeleninu pokrájame na kolieska alebo kocky. Nakladač pripravíme podľa návodu na sáčku. Huby zmiešame so surovou zeleninou a dáme do pripraveného nakladača na 48 hodín do chladničky.

3. Po uplynutej dobe dochutíme cukrom, príp. soľou. Plníme do malých pohárov. Nálev má siahať 2 cm nad huby. Sterilizujeme 20 minút pri 100 °C.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Zemiaky so zeleninou a mäsom pečené v alobale
Holandské chlebíčky
Nátierka zo škvarkov
Sekaná z husacích pŕs s jablkovým kompótom
Kapusta s mäsom a la Iva
Bylinkové minibagety
Syrové roládky
Sviečková na smotane
Farmársky guláš
Cookie s hnedým cukrom
PRIHLÁSENIE