Pikantné bravčové rebierka

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

1,5 kg bravčových rebierok (asi 8 ks)
¼ l čili omáčky
3 PL oleja
2 PL pomarančovej šťavy
2 PL sójovej omáčky
1 PL horčice
1 KL soli


Príprava

1. Rebierka a rošt natrieme lyžicou oleja a rebierka naň uložíme. Vložíme do vrchnej časti rúry, podložíme pekáčom na zachytávanie tuku. Alebo rebierka poukladáme na rošt 10 cm od tepelného zdroja grilu.

2. Čili omáčku rozmiešame s prísadami. Rebierka potrieme a pri zníženej teplote dopekáme ďalej od tepelného zdroja, resp. V strede rúry. Každých 10 minút natrierame omáčkou a obraciame.

3. Vypečený tuk zlejeme, šťavu z mäsa zriedime trochu vody a podávame zvlášť alebo preliate cez rebierka.

Rebierka podávame s opekanými alebo varenými zemiakmi.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Kuracie prsia s brokolicou a Nivou
Zaváranie paprík na maďarský pôsob
Ženevské zapekané zemiaky
Jemný bratislavský šalát
Zapekané špagety s kuracím mäsom
Pappa al pomodoro - Toskánska paradajková polievka
Domáce Rafaelo
Orechové guľky
Cesnaková nátierka z tvrdých syrov
Kurča dusené na červenom víne