Karé s kuriatkami

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) diana
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

4 bravčové kotlety po 150 g
½ ČL mletého čierneho korenia
2 PL oleja
250 g kuriatok
2 PL masla
soľ
1 PL sójovej omáčky
1/8 l smotany
petržlenová vňať podľa chuti


Príprava

1. Karé nakrájame približne na 2 cm hrubé plátky. Mäso hodinou pred pečením okoreníme, osolíme a dáme do chladničky. Okraje mäsa narežeme, aby sa pri pečení nekrútilo. Okoreníme a potrieme olejom.
2. Kuriatka očistíme, umyjeme a dáme dobre odkvapkať. Maslo rozpustíme na panvici pri strednej teplote, huby restujeme asi 2 minúty. Posolíme ich a okoreníme, dáme do omáčkovej misky a udržujeme teplé.
3. Kotlety posolíme a pri častom obracaní ich na rozpálenom tuku na panvici opečieme z obidvoch strán. Hotové karé vyberieme na nahriate taniere.
4. Výpek zmiešame so sójovou omáčkou a smotanou a krátko povaríme. Pridáme huby a nasekanú petržlenovú vňať. Podávame so zemiakovými kroketmi alebo kašou a s pórom opečeným so syrom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Medový koláč s jablkami
Škvarkové alebo syrové pagáče
Sladký ovocný šalát s medom
Čiernobiele briošky
Cestoviny so smotanovo šampiňónovu omáčkou
Chladená čokoládová pena
Hermelínová nátierka
Kávovo-karamelový zákusok
Koložvárska kapusta
Domáca klobása