Zapečená treska s jablkovým chrenom

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

800 g plátkov tresky
1 PL bieleho vína
¾ ČL soli
60 g masla
200 ml kyslej smotany
trochu cukru
100 g chrenu
200 g jabĺk


Príprava

1. Rybu umyjeme a nakrájame na plátky. Odstránime i posledné kosti. Osolíme a premiešame s octom. Necháme 10 minút odležať.

2. Nákypovú formu vymastíme maslom. Kúsky ryby osušíme, poukladáme vedľa seba do formy a potrieme maslom. Prikryjeme a vložíme do stredu rozohriatej rúry.

3. Zo šľahačky vyšľaháme jemnú penu. Pridáme čerstvo očistený a nastrúhaný chren a jablká. Dochutíme. Napokon mierne dosolíme a osladíme.

4. Jablkovo-chrenovú smotanu rovnomerne rozdelíme na rybu, ešte 10 minút zapekáme a hneď podávame.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Plnený hermelín (2 verzie)
Švédske mäsové guľky s hnedou omáčkou - Köttbullar
Zapečené zemiaky so syrom a zeleninou
Čokoládová torta bez vajec
Prekladané bravčové rezne
Uhorkový šalát
Zelené rezance so šampiňónmi
Smotanová torta – malá
Hruškovo-slivkové galette
Tortilly - základné cesto