Uhorkový šalát

Čas prípravy Zložitosť Cena
  30 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

500 g šalátových uhoriek
1 lyžička soli
2-3 lyžice cukru
ocot podľa chuti


Príprava

1. Uhorky ošúpeme a nastrúhame na kolieska. Osolíme a necháme odstáť 15-20 minút.

2. Vytlačíme šťavu z uhoriek, posypeme cukrom a dochutíme octom podľa chuti, dobre premiešame. Môžeme ozdobiť mletou červenou paprikou.

Uhorkový šalát podávame k mäsovým pokrmom. Môžeme ho servírovať aj s kyslou smotanou alebo s bielym jogurtom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

​Pečený baklažán ako príloha k mäsu
Jemne pálivá domáca klobása
Plzeňská štrúdla
Roláda z mletého mäsa s vajíčkom
Plnená čínska kapusta
Smotanová boscaiola
Syrová nátierka
​Šalát z Hermelínu
Jahodovo-pomarančový džem
Čokoládová Charlotta (torta)