Spišské džatky

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a) lucka81
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

750 g zemiakov
75 g hladkej múky
100 g polohrubej múky
150 g slaniny
½ PL soli


Príprava

1. Zemiaky očistíme, pokrájame, vložíme do hrnca, zalejeme vodou, osolíme a dáme variť.
2. K polomäkkým zemiakom pridáme oba druhy múky, premiešame a ešte asi 5 minút necháme na miernom ohni variť. Potom masu dohladka rozmixujeme.
3. Slaninu pokrájame nadrobno a opražíme. Zo zemiakového cesta pomocou dvoch lyžíc vykrojíme veľké halušky, ktoré na tanieri posypeme slaninou a polejeme vyškvarenou masťou. Podávame s kyslým mliekom alebo so smotanou. Džatky sa budú lepšie vykrajovať, keď lyžice vopred namočíme do studenej vody.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Carbonara – talianske cestoviny
Beigli -tradičný maďarský vianočný závin podľa Limary
Stredomorský zemiakový šalát so žltým melónom
Virgin Mojito
Pečená kačka s pomarančom a zázvorovou cibuľou
Pomarančový likér
Bravčové ragú na bakonský spôsob
Bravčová zmes so šampiňónmi
Čertova nátierka
Jahodovo-pomarančový džem