Paradajková omáčka

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Predpis na ½ l omáčky:
1 kg paradajok
1 cibuľa
1 malá mrkva
strúčik cesnaku
30 g slaniny (môžme nahradiť maslom)
¼ mäsového vývaru
zväzok byliniek /(8 stoniek petržlenovej vňati, 1 bobkový list, 1 vetvička tymianu)
soľ
mleté čierne korenie
štipka cukru


Príprava

1. Z paradajok vykrojíme tvrdé miesta, obaríme ich vriacou vodou, ošúpeme, rozštvrtíme a zbavíme semiačok.
2. Ošúpanú cibuľu, cesnak, mrkvu a slaninu pokrájame nadrobno. Slaninu necháme vyškvariť, pridáme nakrájanú zeleninu a za stáleho miešania podusíme do zlatohneda.
3. Pridáme paradajky, vývar a bylinky, 25 minút povaríme. Bylinky vytlačíme a zahodíme. Vlažnú omáčku prepasírujeme alebo rozmixujeme. Paradajkovú omáčku pomaly zohrejeme, osolíme a okoreníme, dochutíme cukrom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Jahodová torta s bielou čokoládou
Toasty na anglický spôsob
Sviatočná kapustnica a la Iva
Šampiňonovo-šunkové kuracie prsia
Medrech
Zaklepávaný bravčový rezeň
Španielske briošky
Bielkove orechovo čokoládové rezy
Bažant pečený na portskom
Fašiangové šišky