Stroganov z mletého mäsa

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a) diana
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

400 g chudej mletej hovädziny
2 vajcia
50 g strúhanej cibule
½ KL soli
1/3 KL mletého čierneho korenia
6 PL strúhanky
375 g šampiňónov
200 g cibule
4 PL oleja
2 PL masla
štipka cukru
1 PL ostrej horčice
¼ l smotany
150 g šalátovej uhorky


Príprava

1. Mäso zmiešame s vajcami, strúhanou cibuľou, masu osolíme a okoreníme. Spracujeme do hladkej hmoty, z nej vyformujeme 8 frikadeliek. Obalíme ich v strúhanke.
2. Očistené a umyté huby v utierke osušíme, ošúpanú cibuľu pokrájame na pásiky.
3. Frikadelky opekáme na rozpálenom oleji, 2 minúty z každej strany. Preložíme na tanier a v rozohriatej rúre udržiavame teplé.
4. Na oleji, v ktorom sme opekali frikadelky, za stáleho miešania opražíme huby (3 minúty). Pridáme cibuľu a ešte minútu pražíme, zjemníme maslom.
5. K hubovo-cibuľovej zmesi pridáme horčicu, cukor a smotanu a mierne vyvaríme. Napokon pridáme najemno nakrájanú uhorku a šťavu z frikadeliek. Dochutíme, už nevaríme. Podávame varenými zemiakmi s množstvom nasekanej petržlenovej vňate.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Domáca mäsová paštéta
Rezne z mletého mäsa so syrom
Ľahký šalát s Hermelínom
Slovenské medové krémeše
Krémová brokolicová polievka
Karamelky
Pánska torta
Kura pečené s citrusovými plodmi
Jelenie ragú na červenom víne
Cuketa zapečená s mäsom a paradajkami