Stroganov z mletého mäsa
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
90 minút | | |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
400 g chudej mletej hovädziny
2 vajcia
50 g strúhanej cibule
½ KL soli
1/3 KL mletého čierneho korenia
6 PL strúhanky
375 g šampiňónov
200 g cibule
4 PL oleja
2 PL masla
štipka cukru
1 PL ostrej horčice
¼ l smotany
150 g šalátovej uhorky
Príprava
1. Mäso zmiešame s vajcami, strúhanou cibuľou, masu osolíme a okoreníme. Spracujeme do hladkej hmoty, z nej vyformujeme 8 frikadeliek. Obalíme ich v strúhanke.
2. Očistené a umyté huby v utierke osušíme, ošúpanú cibuľu pokrájame na pásiky.
3. Frikadelky opekáme na rozpálenom oleji, 2 minúty z každej strany. Preložíme na tanier a v rozohriatej rúre udržiavame teplé.
4. Na oleji, v ktorom sme opekali frikadelky, za stáleho miešania opražíme huby (3 minúty). Pridáme cibuľu a ešte minútu pražíme, zjemníme maslom.
5. K hubovo-cibuľovej zmesi pridáme horčicu, cukor a smotanu a mierne vyvaríme. Napokon pridáme najemno nakrájanú uhorku a šťavu z frikadeliek. Dochutíme, už nevaríme. Podávame varenými zemiakmi s množstvom nasekanej petržlenovej vňate.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Špagety s mletým mäsom, oravskou a pivomMarinované kotletyKoktail - Sex On The BeachSyrový šalát so šampiňónmiKotlíkový gulášJarná kalerábová polievka s mäsovými knedličkamiČokoládový tart so slaným karamelomKapucínsky gulášNepečené orechové štvorčekyKrémová tekvicová polievka