Kuracie prsia v smotanovej marináde so strúhanými zemiakmi

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

Mäso:
100 dkg kuracích pŕs
150 g kyslej smotany
2 vajcia
4 strúčiky cesnaku
1 PL mletej červenej papriky
soľ a mleté čierne korenie podľa potreby
20 dkg múky
olej na vyprážanie

Príloha:
1 kg zemiakov
5 dkg masla
10 dkg tvrdého syra, m§že byť aj údený
soľ podľa chuti
150 g kyslej smotany
1 PL strúhanky


Príprava

1. V hlbšej miske pripravíme marinádu: k rozšľahaným vajciam primiešame smotanu, pretlačený cesnak a koreniny. Kuracie prsia nakrájame na pláty, mierne naklepeme a naložíme do marinády. Odložíme do druhého dňa do chladničky, alebo aspoň na 4 hodiny.

2 Na druhý deň pokračujeme s prílohou: zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Uvarené zemiaky ošúpeme a jednu tretinu na hrubšie nastrúhame na dno zapekacej misy, ktorú sme potreli maslom. Zemiaky osolíme a na zemiakovú vrstvu nastrúhame polovicu tvrdého syra. Nasleduje ďalšia vrstva strúhaných zemiakov, soľ, a opäť strúhaný syr. Tretiu tretinu zemiakov tiež nastrúhame, osolíme polejeme smotanou a posypeme strúhankou. Na vrch poukladáme kúsky masla a upečieme v rúre do zlata.

3. Pláty kuracích pŕs vyberieme z marinády, zľahka obalíme v múke a vypražíme na rozpálenom oleji.

Podávame s prílohou zo strúhaných zemiakov a s kompótom podľa chuti.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Parížské kocky
Morka na masle plnená jablkami
Burgundské hovädzie ragú - Boeuf Bourguignon (podľa Julii Child)
Bryndzová nátierka
Placky s paradajkami a mozzarellou
Ryba po balkánsky
Maslovo-syrové slané pečivo
Výživa
Pstruh na liptovský spôsob
Šalát z Olomouckých syrečkov
PRIHLÁSENIE