Medrech
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
60 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
Cesto:
450 g hladkej múky
180 g práškového cukru
200 g masla
2 vajcia
1 lyžička jedlej sódy
3 PL tekutého medu
Orechová zmes:
300 g vlašských orechov (nasekaných nahrubo)
100g masla
3-4 PL tekutého medu
50g cukru
Krém:
3/4 l mlieka
2 vanilkové pudingy
cukor podľa chuti
2 PL citrónovej sťavy
150 g masla
Príprava
1. Cesto: Mäku, cukor, mäkké maslo, med, vajcia a sódu spracujeme na vláčne cesto. Rozdelíme na polovice a vyvaľkáme na nízkom, vymazanom plechu. Na jednu placku dáme ešte teplú orechovú zmes.
2. Orechová zmes: v hrnci necháme rozpustiť maslo, med, cukor a pridáme orechy, zamiešame a hneď teplé nalejem na 1 plát a rozotrieme.
3. Oba pláty upečieme při 180°C asi 8 - 10 minut. Necháme ich vychladnúť a spojíme krémom.
4. Krém: zo 3/4 l mlieka a 2 vanilk. pudingov, cukru podľa chuti uvaríme puding a do ešte horúceho zašľaháme 150g masla a 2 PL citrón. šťavy. Necháme vychladnúť a potom natrieme na spodný plát (ten je bez orechov), priklopíme plátom s orechami a dáme uležať min. na 1 deň.
Najlepšie 2-3 dni, krásne zvláčnie.
Je to výborný orechový zákusok.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Kávová MarlenkaColeslaw šalátNetradičné kokoskyMäsové ražniči s pikantnou omáčkouČokoládové buchtičkyRíbezle s jablkamiPudingová bábovkaMäso na kondenzovanom mliekuŠvédske mäsové guľky s hnedou omáčkou - KöttbullarĽahký šalát s Hermelínom