Ravioly so špenátovo-mäsovou plnkou
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
90 minút | | |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
Cesto:
170 g hrubej múky
1,5 ks vajec
10 g oleja
voda
soľ
Plnka:
30 g masla
30 g cibule
100 g vareného mäsa
30 g mrazeného špenátu
10 g soli
0,5 g mletého čierneho korenia
0,3 g postrúhaného muškátového orieška
0,5 ks vajec
20 g trvdého syra
50 g vývaru
Posýpka:
75 g masla
100 g tvrdého syra
Príprava
1. Plnka: Na masle sa opraží nadrobno nakrájaná cibuľa, pridá sa zomleté varené mäso, rozmrazaný špenát, ochutí sa soľou, čiernym korením, strúhaným muškátovým orieškom, podľa potreby dolejeme vývarom a podusíme na jemnú, hustú kašu.
2. Z múky, soli, oleja, 2/3 vajec a vody vymiešame cesto. Vykrájujeme kruhy asi 5-7 centimetrové. Do stredu rozdelíme plnku, okraje sa potrú zvyškom vajca, preložia a dobre stlačia.
3. Plnené cesto sa varí vo väčšom množstve osolenej vody, scedí sa a nechá odkvapkať. Pri podávaní sa poleje maslom a posypeme syrom.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Teľacie rezne vo vínovom cestíčkuHermelínová nátierkaKurča Kung PaoRagú z bravčového mäsaBeigli -tradičný maďarský vianočný závin podľa LimaryJahodový džemTopinky z PardubícKyslá zemiaková polievka so sušenými hubamiKuracie Gordon BlueCroissanty s mandľami a rumom