Domáca klobása

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

10 kg bravčového mäsa
23 dkg soli
18 dkg mletej červenej papriky
3 dkg mletého čierneho korenia
0,5 dkg štiplavej mletej červenej papriky
10 dkg pretlačeného cesnaku
rasca podľa chuti


Príprava

1. Mäso pomelieme, pridáme všetky druhy korenia, dobre premiešame, necháme 1–2 hodiny odstáť.
2. Mäsom naplníme bravčové črevá. Hotové klobásy môžeme údiť alebo upiecť. Dajú sa aj zamraziť.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Šunkovo-syrové cestoviny
Ľahký šalát s Hermelínom
Ľadový šalát so schwarzvaldskou šunkou
Brioška
Hruškovo-slivkové galette
Španielska hnedá omáčka
Pomarančová bábovka
Zapekané rožky s mletým mäsom a syrom
Jablkové rezy s tvarohom
Bravčové karé s rokfortovou omáčkou
PRIHLÁSENIE