Domáca klobása

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

10 kg bravčového mäsa
23 dkg soli
18 dkg mletej červenej papriky
3 dkg mletého čierneho korenia
0,5 dkg štiplavej mletej červenej papriky
10 dkg pretlačeného cesnaku
rasca podľa chuti


Príprava

1. Mäso pomelieme, pridáme všetky druhy korenia, dobre premiešame, necháme 1–2 hodiny odstáť.
2. Mäsom naplníme bravčové črevá. Hotové klobásy môžeme údiť alebo upiecť. Dajú sa aj zamraziť.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Králik na šampiňónoch
Fašírka z ovsených vločiek
Francúzska cibuľačka s údeným mäsom
Zapečená kuracina so slaninou a syrom
Zapečená treska s jablkovým chrenom
Baklažánová nátierka
Lahodná slepačia polievka s estragónom
Nakladané mäso s krabími tyčinkami
Pikantný guláš
Pikantné bravčové rebierka