Bryndzové tyčinky

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

400 g hladkej múky
250 Palmarinu
200 g bryndze
1 žĺtok
voda
soľ
vajce na potretie
rasca


Príprava

1. 140 g múky zmiešame s Palmarínom a sformujeme do kocky.

2. Do 260 g múky pridáme bryndzu, soľ žĺtok, vodu podľa potreby. Vypracujeme vláčne cesto, z ktorého urobíme bochník a necháme postáť 15 minút.

3. Do cesta zabalíme Palmarínovú kocku a vyvaľkáme ho. Skladáme a rozvaľkávame ho ako lístkové cesto. Trikrát poskladané cesto vyvaľkáme na hrúbku ½ cm, potrieme rozšľahaným vajcom, ostrôžkou pokrájame na tyčinky, ktoré posypeme soľou a rascou. Upečieme v stredne teplej rúre.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Restované kuracie pečienky
Hruškový závin so slivkami
Reďkovkový šalát
Španielske vtáčiky
Rybacie plátky na balkánsky spôsob
Americké hot- dogy - 12 ks rožkov
Kapustový šalát Coleslaw so šunkou
Lasaňové rolky so šunkou, kuracím mäsom a oravskou slaninou
Pomarančová bábovka
Jablkové mafiny