Bryndzové tyčinky

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

400 g hladkej múky
250 Palmarinu
200 g bryndze
1 žĺtok
voda
soľ
vajce na potretie
rasca


Príprava

1. 140 g múky zmiešame s Palmarínom a sformujeme do kocky.

2. Do 260 g múky pridáme bryndzu, soľ žĺtok, vodu podľa potreby. Vypracujeme vláčne cesto, z ktorého urobíme bochník a necháme postáť 15 minút.

3. Do cesta zabalíme Palmarínovú kocku a vyvaľkáme ho. Skladáme a rozvaľkávame ho ako lístkové cesto. Trikrát poskladané cesto vyvaľkáme na hrúbku ½ cm, potrieme rozšľahaným vajcom, ostrôžkou pokrájame na tyčinky, ktoré posypeme soľou a rascou. Upečieme v stredne teplej rúre.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Treska na zelenine
Kura so sladkou chilli omáčkou
Mramorová Red Velvet torta​
Rigoletto rezy
Vypražené králičie stehienka s hruškovým pyré
Fánky pečené v rúre
Černicové želé (aj pre diabetikov)
Šľahačkovo-jahodové palacinky
Biskupský chlebík II.
Kurča dusené na červenom víne