Cesto:
5 vajec
100 g krupicového cukru
100 g polohrubej múky
1 PL oleje
Plnka:
100 g strúhaných vlašských orechov
50 g piškótových omrviniek
100 g rozpustenej vychladenej čokolády na varenie
podľa chuti a hustoty whisky krém
rozpustená čokoláda na poliatie a zdobenie
Príprava
1. Celé vajcia vyšľaháme s krupicovým cukrom do hustého krému, po čiastkach primiešame múku a nakoniec olej. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C asi 10 minút.
2. Upečené cesto preložíme i s papierom na kuchynskú mriežku, necháme trochu vychladnúť, stiahneme papier, cesto potrieme plnkou a zrolujeme. Roládu zabalíme do alobalu a po vychladnutí ju uložíme do chladničky, aby stuhla. Stuhnutú roládu potrieme rozpustenou čokoládou a ozdobíme čokoládovou mriežkou.