Pórová polievka s mäsovými knedlíčkami

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

400 g krkovičky
1 stredný pór
1 vajce
sklenené čínske rezance
cesnakový olej
2 PL strúhaného čerstvého zázvoru alebo 1 ČL sušeného
kocka bujónu
soľ
biele mleté korenie


Príprava

1. Krkovičku pomelieme, ochutíme soľou, bielym korením a zázvorom. Pridáme vajce, premiešame a vypracujeme 7 mäsových guliek, ktoré vložíme spolu s kockou bujónu do cca 2 litrov vriacej vody.

2. Akonáhle knedličky vyplávajú na vrch, pridáme pokrájaný pór a varíme do zmäknutia. Dochutíme lyžicou cesnakového oleja a asi 3 minúty pred dokončením vsypeme čínske sklenené rezance. Premiešame a podávame horúce.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Slaná syrová torta
Letná torta
Cesnakový ľadový šalát s kuracím mäsom
Drobenkový koláč
Jemný bratislavský šalát
Hliva na ihle
Arabský koláč
Karamelové veterníky
Bažant pečený na portskom
Zapekané palacinky s karamelovým pudingom