Zaváranie paprík na maďarský pôsob

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a) diana
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Rozpočet na asi 7 fliaš po ¼ l:
1,5 kg čerstvá paprika
¼ l olivového oleja
¼ l vinného octu
2 ČL soli
2 ČL cukru
50 g chrenu


Príprava

1. Nasucho očistíme papriku, jednotlivé struky rozštvrtíme, zbavíme zrniečok a žíl. Pri strednej teplote rozpálime olivový olej. Papriku v ňom nadvakrát podusíme do sklovita, vyberieme cedidlom a dáme odkvapkať.
2. Vykvapkanú šťavu spolu s olejom, ¼ l vinného octu, 2 lyžicami soli, 2 lyžicami cukru a 50 g nadrobno nakrájaného chrenu zohrejeme tesne pod bod varu.
3. Papriku medzitým naplníme do fliaš. Zalejeme horúcim nálevom a fľaše hneď uzavrieme. Fľaše otočíme hore dnom a necháme vychladnúť.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Opekané čínske cestoviny s kuracím mäsom vo woku
B​alk​á​nsky syr pe​č​en​ý v alobale
Jablkové mafiny
Zapečená treska s jablkovým chrenom
Zelerová nátierka
Cibuľový koláč
Letné kuracie pečienky z jedného hrnca
Baklava s vlašskými orechami
Ríbezľové mlieko
Pikantná syrová roláda