Zaváranie paprík na maďarský pôsob

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Rozpočet na asi 7 fliaš po ¼ l:
1,5 kg čerstvá paprika
¼ l olivového oleja
¼ l vinného octu
2 ČL soli
2 ČL cukru
50 g chrenu


Príprava

1. Nasucho očistíme papriku, jednotlivé struky rozštvrtíme, zbavíme zrniečok a žíl. Pri strednej teplote rozpálime olivový olej. Papriku v ňom nadvakrát podusíme do sklovita, vyberieme cedidlom a dáme odkvapkať.
2. Vykvapkanú šťavu spolu s olejom, ¼ l vinného octu, 2 lyžicami soli, 2 lyžicami cukru a 50 g nadrobno nakrájaného chrenu zohrejeme tesne pod bod varu.
3. Papriku medzitým naplníme do fliaš. Zalejeme horúcim nálevom a fľaše hneď uzavrieme. Fľaše otočíme hore dnom a necháme vychladnúť.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Koktail - Piña Colada
Kuracie prsia plnené so šušenými paradajkami a balkánskym syrom
Kokosovo-čokoládový pohárový krém Bounty
Hruškový koláč so smotanovým krémom
Jablkové šišky s tvarohom
Nepečená jablková torta
Americké krehké bábovičky s tekutým stredom
Tuniakový šalát s kukuricou
Ražniči s opekanými zemiakmi
Ryba po provensálsky