Maslové halušky

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

30 dkg hladkej múky
2 vajcia
1 kávová lyžička soli
14 PL vody
5 dkg + 2 PL roztopeného masla


Príprava

1. Vajcia rozhabarkujeme so soľou, pridáme múku, vodu a dobre premiešame, pridáme 5 dkg roztopeného maslo a vypracujeme stredne riedke cesto, ktoré necháme odpočívať pol hodinu.

2. Do väčšieho hrnca dáme vrieť vodu posolenú 1 lyžicou soli. Halušky hádžeme pomocou haluškára do vriacej vody. Keď halušky vyplávajú na povrch, scedíme ich a premiešame s 2 lyžicami roztopeného masla. Podávame ako prílohu ku gulášom, ku kurati na paprike alebo na smotane....atď.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Zemiakové knedle so žemľou
Palacinky zapečené so špenátom
Perníková štrúdľa
Syrové trubičky
Chutný bazový sirup
Grécky šalát
Rigoletto rezy
Zapekaný karfiol so šunkou
Kysnutý koláč s Nutellou
Bravčový fazuľový guláš