Mäso na kondenzovanom mlieku

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

6 ks bravčových, kuracích alebo morčacích rezňov
1 nesladené kondenzované mlieko
2 veľké cibule
čierne korenie
soľ
olej


Príprava

1. Na panvici rýchlo opražíme ľahko naklepané, osolené a okorenené pláty mäsa. Hotové uložíme do hrnca s pokrývkou.

2. Medzitým vo hrnci speníme cibuľu nakrájanú na polmesiačiky. Keď je cibuľa sklovitá, pridáme kondenzované mlieko a varíme na miernom ohni. Keď začne zmes vrieť, pridáme pláty mäsa a počas mierneho varu mäsom mierne pohybujeme, aby sa neprilepilo na dno.

3. Keď omáčka začína hustnúť, je pokrm hotový a naporcujeme ho na taniere.

Podávame so zemiakovou kašou alebo dusenou ryžou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Bravčové rezne zapečené s broskyňou a so syrom
Pánska torta
Tirolský jablčník
Talianský šalát
Hermelín plnený orechami
Čokoládovo-višňový nákyp
Bravčové karé s rokfortovou omáčkou
Berlínsky zemiakový šalát
Jablčný koláč s pudingom
Čokoládové mafiny