Cesto na kysnutý koláč z celozrnnej múky

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a) katka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

300 g celozrnnej múky
300 g polohrubej múky
1 žĺtok
20 g oleja
30 g droždia
štipka soli
mlieko


Príprava

1. Z uvedených suroví vypracujeme polotuhé cesto a necháme nakysnúť asi 45 minút.
2. Vykysnuté cesto môžeme použiť na prípravu buchiet, závinov alebo taštičiek, ktoré plníme ľubovoľnou plnkou, napr. mak, tvaroh, orechy, lekvár, kakao......
3. Naplnené cesto potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 – 200 stupňov do zlatohneda.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Kačka na portskom
Španielske vtáčiky
Paradajkový šalát
Fernet Cesare
Španielske briošky
Jablkovo-orechový závin z jogurtového cesta
Plnený hermelín II.
Parížské kocky
Podhradské kapsičky
Zimná pavlova a la J. Oliver