Cesto na kysnutý koláč z celozrnnej múky

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a) katka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

300 g celozrnnej múky
300 g polohrubej múky
1 žĺtok
20 g oleja
30 g droždia
štipka soli
mlieko


Príprava

1. Z uvedených suroví vypracujeme polotuhé cesto a necháme nakysnúť asi 45 minút.
2. Vykysnuté cesto môžeme použiť na prípravu buchiet, závinov alebo taštičiek, ktoré plníme ľubovoľnou plnkou, napr. mak, tvaroh, orechy, lekvár, kakao......
3. Naplnené cesto potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 – 200 stupňov do zlatohneda.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Medové bomby
Rohlíky opečené so syrom
Špagety s mletým mäsom, oravskou a pivom
Rolované kura
Jablkový hrnčekový koláč
Kurča na mediteránsky spôsob
Zuzkin šalát
Gazdovské morčacie prsíčka
Jablková torta s vanilkovým krémom
Vyprážaný Hermlín v pivnom cestíčku
PRIHLÁSENIE