Cigánsky guláš

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

375 g predného hovädzieho mäsa
40 g rastlinného tuku
100 g cibule
7,5 g mletej papriky
soľ
mleté čierne korenie
20 g paradajkového pretlaku
rasca
2,5 dl vývaru
100 g zemiakov
1 strúčik cesnaku
majoránka
25 g slaniny
50 g šampiňónov
50 g papriky
37,5 g nakladaných uhoriek


Príprava

1. Na tuku speníme pokrájanú cibuľu, zaprášime paprikou, vložíme na kocky pokrájané mäso, za stáleho miešania opražíme, osolíme, okoreníme, pridáme pretlak a rascu. Zalejeme vývarom a dusíme skoro do zmäknutia.

2. Pridáme na kocky pokrájané zemiaky, prelisovaný cesnak a majoránku. Chvíľu dusíme, pridáme na slanine podusené pokrájané huby, na rezance pokrájanú papriku a na kocky pokrájané paradajky a uhorky. Krátko povaríme a podávame s čerstvým chlebom, alebo s parenou knedľou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Kapustové pagáčiky
Carpaccio z vajíčka
Sviatočná kapustnica a la Iva
Citrónové rezy
Bleskové rezy
Šalát s čínskou kapustou
Broskyňové kocky
Drobenkový koláč
Jablkové rezy s tvarohom
Jahodová torta s bielou čokoládou