Papriková sekaná

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a) bianka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

1 cibuľa
1 žltá paprika
1,5 červenej papriky
4 strúčiky cesnaku
1 staršia žemľa
500 g miešaného mletého mäsa
1 ČL nasekaného ligurčeka
2 vajcia
200 g tvrdého syra
mleté čierne korenie
soľ
300 ml mäsového vývaru
1 čili paprička
50 ml červeného vína
1 PL hladkej múky
1 PL oleja


Príprava

1. Žemle namočíme do vlažnej vody. Cibuľu olúpeme, rozpolíme a najemno nasekáme. Spolu s ligurčekom podusíme na 1 ČL oleja a odložíme nabok.
2. Papriky umyjeme, rozpolíme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na malé kocky. Cesnak olúpeme a najemno nasekáme. Syr nakájame na kocky. Zo žemlí vytlačíme prebytočnú tekutinu a zmiešame so syrom, s paprikou, cibuľovou zmesou, cesnakom a mletým mäsom.
3. Do mäsovej zmesi primiešame vajcia, soľ a mleté čierne korenie. Vytvarujeme podlhovastý bochník, vložíme do vymastenej ohňovzdornej zapekacej misy, porvch omastíme a upečieme v rúre vyhriatej na 220°C (asi 50 minút).
4. V polovici pečenia pridáme najemno pokrájanú zvyšnú papriku, plátky cesnaku a sekanú podlejeme vývarom. Čili papričku umyjeme, po dľžke prekrojíme, odstránime semienka, nasekáme a pridáme do pekáča.
5. Sekanú dopečieme, preložíme z pekáča na plech a v rúre udržiavame pri teplote 80°C. Výpek zmiešame s vínom, podľa potreby pridáme trochu vody. Primiešame zápražku z 1 PL múky a oleja, necháme zovrieť, ochutíme soľou a korením. Sekanú podávame s omáčkou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Kapustový šalát Coleslaw so šunkou
Ováliky z lístkového cesta
Bublanina
Bábovka á la Sacher
Krémová špargľová polievka "extra"
Bravčové karé s rokfortovou omáčkou
Domáca tuniaková empanada
Bazový sirup karamelový
Koláč "slnečnica"
Španielske vtáčiky
PRIHLÁSENIE