20 g želatíny
4 dl studeného mlieka
125 g masla
1 bal. vanilkového cukru
125 g práškového cukru
250 g tvarohu
piškóty
ríbezle, jahody, maliny atď. (môže byť aj kompót)
5 dkg kakaa
2 dl šľahačky na ozdobu
1. Želatínu necháme napučať v 2 dl stud. mlieka, tortovú formu vyložíme alobalom, na dno poukladáme piškóty, navlhčíme ich sirupom alebo šťavou z kompótu.
2. Napučanú želatínu rozpustíme vo zvyšku zohriateho mlieka a vychladíme. Rozmixujeme maslo, tvaroh, vanilkový a práškový cukor a rozpustenú želatínu.
3. ½ krému nalejme na piškóty. Na krém uložíme ovocie. Do zvyšku krému vmiešame kakao a navrstvíme ho na ovocie. Povrch zarovnáme. Dáme do chladničky stuhnúť. Vrch môžeme ozdobiť šľahačkou.