Kuracina s tatárskou omáčkou
| Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
 90 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
600 g kuracieho mäsa (prsia, stehná - podľa chuti)
2 väčšie cibule
soľ
čierne korenie
maslo na vymazanie pekáča
tatárska omáčka light (môže byť aj obyčajná)
100-150 g Eidam - plátky
Príprava
1. Vymažeme si pekáč kúskom masla, na maslo poukladáme na kolieska nakrájanu cibuľu, potom kuracie kúsky, osolíme, okoreníme podľa chuti. Zalejeme celou tatárkou (keď mám viac mäsa pomiešam tatársku polkou bieleho jogurtu asi 75g). Nakoniec zakryjeme celé plátkami syra.
2. Najprv pečieme asi 20 min na 250 stupňov zakryté, potom odkryjeme a ešte pečieme, aby syr pekne zružovel. Cibuľka pustí dosť šťavy, tatárka urobí svoje tiež, takže mäsko je náramne šťavnaté a krehké. Niekedy dávam na prilepšenie na vrstvu mäsa i šunku.
Podávame s ryžou alebo so zemiakovou kašou.
Je to jednoduché a výborné.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Ohnivá panvicaBábovka á la SacherHlivové rezneMuffiny s lesnými jahodami a bielou čokoládouSlivkový koláč s mandľamiŠpagety s mletým mäsom, oravskou a pivomBravčové ragú na bakonský spôsobKačica na pomarančochDomáca tuniaková empanadaRizoto s kuracím mäsom