200 g práškového cukru
60 g práškového cukru
80 ml rumu (8 cl)
40 cukrárskych alebo guľatých piškót
200 g zmäknutého masla
3 žĺtky
1 PL rumu
¼ l šľahačky
čerstvé ovocie podľa sezóny
Príprava
1. Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie, na dno rozložíme cukrárske piškóty. 60 g cukru prevaríme so 40 ml vody, zmiešame s rumom a namáčame zvyšné piškoty.
2. Na krém umiešame maslo a práškový cukor do peny. Pridáme žĺtky a potom rum. Striedame vrstvu piškótov a vrstvou krému. Chladíme 2 hodiny alebo cez noc.
3. Ušľaháme tuhú šľahačku a potierame ňou dookola boky torty. Zvyšnou šľahačkou a ovocím tortu ozdobíme, alebo si pripravíme maslový krém. Pre zmenu ozdobíme ½ l šľahačky ochutenej rumom a práškovým cukrom.