Šišky - Donuts s čokoládovou polevou

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

44 dkg hladkej múky
2 dkg droždia
2 dl vlažného mlieka
3 žĺtky
5 dkg roztopeného masla
10 dkg cukru
2 balíčky vanilkového cukru
1 PL marhuľového lekváru
1 PL marhuľovice alebo rumu


Príprava

1. Z prísad vymiesime cesto, necháme vykysnúť, vyvaľkáme na pomúčenej doske asi na hrúbku 1-1,5 cm, povykrajujeme kolieska s priemerom 7-8 cm. Zakryté utierkou necháme znovu nakysnúť 30-35 min.

2. V hlbšej nádobe zohrejeme olej (toľko, aby v ňom šišky plávali), šišky pečieme v horúcom oleji zakryté 30 sekúnd, potom ich obrátime a pečieme ďalších asi 30 sekúnd, aby boli zlatohnedé.

3. Hotové vyberieme z oleja a položíme na papierové utierky odkvapkať.

Ak by olej veľmi horel, treba trochu ubrať teplotu, aby sa šišky nepiekli príliš prudko, aby stred nezostal surový.

Hotové šišky polejeme čokoládovou polevou, alebo ľubovoľnou polevou podľa chuti.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Ragú z bravčového mäsa
Jablková bábovka s orieškovou griliážou
Čokoládové košíčky s krémom
Nátierka zo škvarkov
Pečená debrecínska
Jablkovo-karamelová torta
Šťaveľový prívarok (šóška)
Mousse z bielej čokolády s malinami
Krabia nátierka
Koktail - Vodka-tonic