Pre 4 osoby:
4 kusy kuracích pŕs
balkánsky syr
sušené paradajky
mleté čierne korenie
soľ
bazalka
petržlenová vnať
olivový olej
1. Kuracie prsia umyjeme, očistíme. Do kuracích pŕs narežeme kapsičku z hrubšej strany mäsa. Do kapsy vložíme kúsok balkánskeho syra a 2-3 kúsky sušených paradajok. Balkánsky syr je veľmi vhodný na plnenie mäsa, lebo počas pečenia sa neroztopí a nevytečie. Otvor uzavrieme ihlou na mäso, alebo špáratkami.
2. Naplnené prsia osolíme, okoreníme a v panvici na rozpálenom oleji z každej strany rýchlo opražíme.
3. Opražené prsia preložíme do zapekacej misy, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme bazalkou a petržlenovou vňaťou. Misu s mäsom vložíme do zohriatej rúry (200 stupňov) a pečieme cca 30 minút.
Hotové plnené kuracie prsia môžeme podávať s dusenou ryžou alebo opekanými zemiekmi, príp. s pečeným baklažánom.
Recept na pečený baklažán nájdete na stránke:
http://www.dobroty.sk/recept/peceny-baklazan-ako-priloha-k-masu/903/