400 g zemiakov uvarených v šupke
300 g jemnej salámy
4 na tvrdo uvarené vajcia
1 stredná cibuľa (podľa možnosti fialová)
1 konzerva kukurice (300-350 g)
1 malá konzerva hrášku
2 kusy väčšej kyslej uhorky
3 PL olivového oleja
1 PL plnotučnej horčice
3 PL kečupu
soľ
2 PL worcestrovej omáčky
375 g tatárskej omáčky
Príprava
1. Uvarené a očistené zemiaky nakrájame na malé hranolčeky, salámu na pásiky. Cibuľu ošúpeme a najemno nakrájame, uhorky a vajcia na malé kocky a pridáme k zemiakom, tak tiež aj kukuricu a hrášok.
2. Pomiešame horčicu, kečup, olej, worčestrovú a tatársku omáčku a podľa chuti osolíme.
3. Pripravený nálev premiešame so zeleninou. Šalát je aj vhodným základom pre studené misy.