500 g grónskych kreviet obrovských
50 g póru
½ lyžice citrónovej šťavy
2 lyžice chilli omáčky
100 g červenej papriky
200 g šampiňónov z konzervy
¼ lyžičky soli
200 g ananásu z konzervy
1/8 l šľahačkovej smotany
1 lyžička mletej červenej papriky
2 lyžice majonézy
1 lyžica sherry
petržlenová vňať
1. Krevety očistíme, neumývame. Mäso pokvapkáme citrónovou šťavou a prelejeme chilli omáčkou.
2. Papriku nakrájame nadrobno. ¾ premiešame s krevetami a odkvapkanými hubami. Dáme odpočinúť.
3. Odkvapkaný ananás nakrájame nadrobno. Očistíme pór, nakrájame. Pridáme ku kokteilu.
4. Smotanu vyšľaháme s mletou paprikou a soľou. Pridáme majonézu, sherry, petržlenovú vňať a lyžicu ananásovej šťavy.
5. Omáčku a kokteil krátko pred podávaním zmiešame a dochutíme.
Podávame v žemli s hlávkovým šalátom.