Pikantné bravčové mäso
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
 120 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
600 g bravčového mäsa
1 cibuľa
4 strúčiky cesnaku
1PL horčice
1 PL kečupu
soľ
mletý čierne korenie
olej
2 PL sterilizovanej kápie
2 kyslé uhorky
worcester
4 PL majonézy
2 PL strúhaného chrenu
pažítka
Príprava
1. Mäso nakrájame na plátky, ľahko naklepeme, osolíme a okoreníme. Na panvici rozpálime 2 PL oleja a na ňom mäso rýchlo opečieme z oboch strán. Podlejeme teplou vodou (alebo vývarom) a dusíme pod pokrývkou skoro do zmäknutia.
2. Keď je mäso skoro mäkké, pridáme na drobné kocky nakrájanú cibuľu a kyslú uhorku, sterilizovanú kapiu, horčicu, kečup a pár kvapiek worcesteru. Trochu premiešame a necháme spoločne podusiť asi päť minút. Potom odstavíme z ohňa.
3. Pripravíme si tatársku omáčku – buď použijeme kupovanú, do ktorej zamiešame nastrúhaný chren, alebo si ju pripravíme z majonézy, do ktorej okrem chrenu pridáme i štipku soli, pár kvapiek citrónovej šťavy, trochu čierneho korenia, lyžičku nadrobno nakrájanej cibule a PL mlieka. Touto omáčkou prelejeme mäso na tanieri.
Ako príloha k mäsu sú vhodné varené zemiaky s pažítkou alebo opečené na masle.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Mrkvová polievkaPikantná rybacia nátierkaMalinové želéSchwarzwaldský pohárVyprážaný hermelín s brusnicamiŠtedrovečerná kapustnica mojej mamySladký ovocný šalát s medomHruškovo-slivkové galetteLyonský šalátParatha - indický chlieb