Mäsové guľky v paradajkovo-pomarančovom ragu

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

600 g mletého mäsa
2 ČL mletého koriandra
štipka mletých klinčekov
1/2 ČL mletej rasce
1/2 ČLmletého zázvoru
1 strúčik roztlačeného cesnaku
1 cibuľa
soľ
štipka mletého chilli
1 vajce
2 PL oleja na pečenie

Na ragu:
1 väčšia cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 cm prúžok zázvoru
1 PL oleja
1 plechovka sterilizovaných paradajok

250 ml pomarančovej šťavy
soľ
2 veľké pomaranče, asi 600 g
1-2 pokrájané chilli papričky zbavené semien


Príprava

1. Rúru predehrejeme na 250 °C. Cibuľu najemno pokrájame, pridáme k mletému mäsu s koreninami, osolíme, dobre premiešame a do hmoty zapracujeme vajce. Plech na pečenie potrieme olejom a tvarujeme guľky veľkosti pingpongovej loptičky, ktoré kladieme na pomastený plech.

2. Pečieme v predhriatej rúre asi 20 minút, po 5 minutách znížíme teplotu na 180 stupňov. Počas pečenia ich jedenkrát otočíme. V hlbokej panvici rozpálime olej a upražíme cibuľu a cesnak do ružova. Zalejeme sterilizovanými paradajkami i s nálevom a pomarančovým džúsom, osolíme a uvedieme do varu. Varíme na miernom ohni asi 25 minút, omáčka trochu zhustne a zelenina zmäkne.

3. Pomaranče ošúpeme a dužinu nakrájame na kúsky. Pomaranče pridáme ku koncu varu do omáčky spolu s polovicou chilli papričiek a ešte 5 minút provaríme, môžeme priliať trochu pomarančovej šťavy. Ragu podľa chuti dosladíme alebo dosolíme a do omáčky vložíme upečené mäsové guľky. Necháme pár minút prehriať a podávame posypané zbytkom prúžkov z chilli papričiek s pečivom alebo cestovinami penne.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Cestoviny s mäsom a pečienkou
Hruškový punč
Bravčové karé s rokfortovou omáčkou
Galette des Rois - trojkráľový francúzsky koláč
Ľadový šalát s vajíčkami
Zemiaková polievka s paprikou
Tvarohové nátierky
Treska pečená v rúre
Dunajské vlny
Syrové slimáky