Kávovo-karamelový zákusok

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Cesto:
8 vajec
3 lyžice kakaa
8 lyžíc kryštálového cukru
4 lyžice polohrubej múky

Náplň č. 1:
1/4 litra mlieka
3 žĺtky
1 PL hladkej múky
1PL kryštálového cukru
2 lyžičky instantnej kávy

Náplň č. 2:
1/4 litra mlieka
1 karamelový puding

Okrem toho:
250 g masla
2 PL jahodového džemu
4 PL práškového cukru
200 až 300 g orechov
biela čokoláda


Príprava

1. Celé vajcia s kryštálovým cukrom šľaháme elektrickým šľahačom na najvyšších obrátkach 15 minút. Postupne pridávame múku a kakao. Hmotu vylejeme na vymazaný, múkou vysypaný hlboký plech a dáme upiecť do vyhriatej rúry na 170 stupňov. Pečieme 15 až 20 minút.

2. Prísady k prvej náplni krátko vyšľaháme a všetko spolu varíme nad parou, kým krém nezhustne. Zvlášť uvaríme karamelový puding s mliekom. Oba náplne spojíme a do vychladnutej hmoty zašľaháme celé maslo s práškovým cukrom.

3. Vychladnuté cesto potrieme džemom a nanesieme naň náplň. Vrch zákusku posypeme sekanými, opraženými orechmi a postrúhanou bielou čokoládou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Hruškovo-karamelová obrátená torta
Bielkove orechovo čokoládové rezy
Ragú z bravčového mäsa
Koláč z kyslého mlieka
Pečené karé so šampiňónmi a gorgonzolou
Kubánsky rez
Vajíčková lahôdková nátierka
Paradajkovo-tuniakový šalát
Bravčové mäso s bazalkou a píniovými orechmi
Bábovka bez vajec a bez mlieka
PRIHLÁSENIE