1 kg bravčového mäsa zo stehna
1 stredná cibuľa
2 strúčiky cesnaku
200 g zeleného hrášku (čerstvý alebo mrazený)
100 g údenej alebo oravskej slaniny
soľ
1/4 - 1/2 ČL mleté čierne korenie
2 ČL majoránky
2 PL bravčovej masti
1 PL múky
Príprava
1. Mäso pokrájame na menšie kúsky. Slaninu pokrájame a kocky a opražíme na masti. Opraženú slaninu vyberieme a na masti opražíme na kocky pokrájanú cibuľu, cesnak a pokrájané mäso.
2. Opražené mäso osolíme, okoreníme, pridáme majoránku a múku, dobre premiešame. Pridáme aj opraženú slaninu, podlejeme vodou alebo vývarom (cca 3 dl), zakryjeme a podusíme do mäkka. Občas pomiešame a ak treba podlejeme trochou vody.
3. Ak je mäso už skoro hotové, pridáme zelený hrášok a dovaríme.
Podávame s varenými alebo s opekanými zemiakmi a so zeleninovou prílohou.