Brašovská pečienka

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

1 kg bravčového mäsa zo stehna
1 stredná cibuľa
2 strúčiky cesnaku
200 g zeleného hrášku (čerstvý alebo mrazený)
100 g údenej alebo oravskej slaniny
soľ
1/4 - 1/2 ČL mleté čierne korenie
2 ČL majoránky
2 PL bravčovej masti
1 PL múky


Príprava

1. Mäso pokrájame na menšie kúsky. Slaninu pokrájame a kocky a opražíme na masti. Opraženú slaninu vyberieme a na masti opražíme na kocky pokrájanú cibuľu, cesnak a pokrájané mäso.

2. Opražené mäso osolíme, okoreníme, pridáme majoránku a múku, dobre premiešame. Pridáme aj opraženú slaninu, podlejeme vodou alebo vývarom (cca 3 dl), zakryjeme a podusíme do mäkka. Občas pomiešame a ak treba podlejeme trochou vody.

3. Ak je mäso už skoro hotové, pridáme zelený hrášok a dovaríme.

Podávame s varenými alebo s opekanými zemiakmi a so zeleninovou prílohou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Stredomorská krémová paradajková polievka
Lasaňové rolky so šunkou, kuracím mäsom a oravskou slaninou
Pita chlieb
Jablkovo-karamelová torta
Cesnakový ľadový šalát s kuracím mäsom
Cícerová nátierka
Džem z jahôd a čerešní pre diabetikov
Zemiakové pirohy plnené údeným kuracím mäsom
Kapusta s mäsom a la Iva
Praclíky s rumom
PRIHLÁSENIE