Slimákiy s višňovo-mascarponovou plnkou

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Cesto:
50 dkg hladkej múky
1 kávová lyžička soli
2 polievkové lyžice cukru
1 vajce
2,5 dl mlieka
5 dkg masla
2,5 dkg droždia

Plnka:
12,5 dkg mascarpone
25-30 dkg višní
3 polievkové lyžice práškového cukru

Na vrch:
12,5 dkg mascarpone
2 polievkové lyžice smotanového jogurtu
3 polievkové lyžice práškového cukru
šťava a kôra z 1 citrónu


Príprava

1. Do misy preosejeme múku, primiešame soľ a cukor. Do stredu urobíme priehlbinu, sem prilejeme mlieko, pridáme vajce, zmäknuté maslo a rozdrobíme droždie. Vymiesime hladké, lesklé cesto, ktoré sa nám odliepa od rúk a od misy. Prikryjeme utierkou a necháme 40 minút vykysnúť.

2. Medzitým pripravíme plnku: Višne umyjeme, odkôstkujeme a nakrájame na menšie kúsky, pomiešame s cukrom.

3. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na plát s rozmermi cca 30 x 45 cm, potrieme mascarponem, na mascarpone rozložíme pocukrované višne, zrolujeme ako závin a pokrájame na približne 2,5 cm hrubé pláty. Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie, slimáky rozložíme na plechu (nie príliš na tesno). Zľahka prikryjeme utierkou a necháme podkysnúť ďalších 30 minút.

4. Medzitým zohrejeme rúru na 180 stupňov. Podkysnuté slimáky vložíme do zohriatej rúry a pečieme 30 - 35 minút do ružova.

5. Na polevu vymiešame mascarpone s jogurtom, práškovým cukrom a s citrónovou šťavou. Polevu rozotrieme na vrch upečených slimákov a posypeme strúhanou citrónovou kôrou.

Tip: Miesto mascarpone môžeme použiť aj iný neochutený smotanový syr, napr. Mana a môžeme použiť ľubovoľné ovocie - jahody, čučoriedky, maliny, lesné plody...




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Pikantná nátierka
Pochúťkový šalát
Maďarská nátierka
Pikantné bravčové rebierka
Nátierka z údeného syra
Zemiakový šalát so slaninkou a uhorkou
Zuzkin šalát
Empanada s tuniakovou plnkou
Šalát "RUMCAJS"
Kakaový medovník