Slimákiy s višňovo-mascarponovou plnkou
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
120 minút | | |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
Cesto:
50 dkg hladkej múky
1 kávová lyžička soli
2 polievkové lyžice cukru
1 vajce
2,5 dl mlieka
5 dkg masla
2,5 dkg droždia
Plnka:
12,5 dkg mascarpone
25-30 dkg višní
3 polievkové lyžice práškového cukru
Na vrch:
12,5 dkg mascarpone
2 polievkové lyžice smotanového jogurtu
3 polievkové lyžice práškového cukru
šťava a kôra z 1 citrónu
Príprava
1. Do misy preosejeme múku, primiešame soľ a cukor. Do stredu urobíme priehlbinu, sem prilejeme mlieko, pridáme vajce, zmäknuté maslo a rozdrobíme droždie. Vymiesime hladké, lesklé cesto, ktoré sa nám odliepa od rúk a od misy. Prikryjeme utierkou a necháme 40 minút vykysnúť.
2. Medzitým pripravíme plnku: Višne umyjeme, odkôstkujeme a nakrájame na menšie kúsky, pomiešame s cukrom.
3. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na plát s rozmermi cca 30 x 45 cm, potrieme mascarponem, na mascarpone rozložíme pocukrované višne, zrolujeme ako závin a pokrájame na približne 2,5 cm hrubé pláty. Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie, slimáky rozložíme na plechu (nie príliš na tesno). Zľahka prikryjeme utierkou a necháme podkysnúť ďalších 30 minút.
4. Medzitým zohrejeme rúru na 180 stupňov. Podkysnuté slimáky vložíme do zohriatej rúry a pečieme 30 - 35 minút do ružova.
5. Na polevu vymiešame mascarpone s jogurtom, práškovým cukrom a s citrónovou šťavou. Polevu rozotrieme na vrch upečených slimákov a posypeme strúhanou citrónovou kôrou.
Tip: Miesto mascarpone môžeme použiť aj iný neochutený smotanový syr, napr. Mana a môžeme použiť ľubovoľné ovocie - jahody, čučoriedky, maliny, lesné plody...
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Brašovská pečienkaŠpagety so sušenými paradajkami a oravskou slaninouTortilly s kuracím mäsomCesnakové kapsyZapekané kuracie kúskyCitrónové rezyPečené kačacie prsia s dusenou hruškouŠpanielske vtáčikyTvarohové fašírkyZapečené papriky so syrom a salámou