Jelenie ragú na červenom víne

tento recept pridal(a) diana na www.dobroty.sk

Prísady

800 g jelenieho pliecka bez kostí
150 g cibule
3,5 dl červeného vína
150 g kyslej smotany
½ ČL korenia
2 PL hladkej múky
4 PL oleja
1 bobkový list
2 klinčeky
6 guľôčok korenia
1 ČL sladkej papriky
korenie
soľ


Príprava

1. Mäso pokrájame na trojcentimetrové kocky, posolíme, okoreníme a obalíme v múke. Olej poriadne rozpálime, mäsové kocky dáme zo všetkých strán opražiť. Cibuľu krátko restujeme s mäsom, pridáme červené víno a korenie.

2. Ragú dusíme prikryté pri miernej teplote, kým mäso nezmäkne.

3. Po zmäknutí mäso vyberieme, šťavu zahustíme kyslou smotanou, v ktorej sme rozmiešali hladkú múku s paprikou. Dáme povariť, potom precedíme a hotovú omáčku dochutíme soľou a korením.

4. Mäso zohrejeme v omáčke, ale nevaríme. Pred podávaním ho dáme ešte na 5 minút odležať.

Podávame so žemľovými knedľami.