Babičkina jablková štrúdla

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

250 g hladkej múky
štipka soli
1 PL masti
1 PL octu
1 dl teplej vody
1 vajce a masť na potretie

Na náplň:
jablká rozkrájaná na plátky
strúhanku (alebo zomleté piškóty)
škorica
hrozienka
citrónová kôra


Príprava

1. Na vál prosejeme múku, urobíme jamku, do ktorej vlejeme rozpustenú mať, ocot, vajcia a soľ. Nožom spracujeme cesto, ktoré nesmie byť príliš tuhé, ale tiež sa nesmie lepiť na vál. Cesto prikryjeme nahriatym hrncom a necháme chvíľu odpočinúť.

2. Potom cesto na utierke posypanej múkou rozvaľkáme a ešte natenko vytiahneme. Cesto pomastíme, posypeme strúhankou, jablkami, škoricou, hrozienkami a citrónovou kôrou.

3. Cesto na utierke stočíme, závin preložíme na vymazaný plech, potrieme masťou a v predehriatej rúre upečieme.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Koktail - Manhattan
Maková bábovka
Roláda z mletého mäsa s vajíčkom
Bábovka á la Sacher
Hliva na ihle
Berlínsky zemiakový šalát
Zemiaky so zeleninou a mäsom pečené v alobale
Kysnutý koláč s nutellovou plnkou
Bravčové rezne zapečené s broskyňou a so syrom
Nátierka na hrianky