Babičkina jablková štrúdla
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
90 minút | | |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
250 g hladkej múky
štipka soli
1 PL masti
1 PL octu
1 dl teplej vody
1 vajce a masť na potretie
Na náplň:
jablká rozkrájaná na plátky
strúhanku (alebo zomleté piškóty)
škorica
hrozienka
citrónová kôra
Príprava
1. Na vál prosejeme múku, urobíme jamku, do ktorej vlejeme rozpustenú mať, ocot, vajcia a soľ. Nožom spracujeme cesto, ktoré nesmie byť príliš tuhé, ale tiež sa nesmie lepiť na vál. Cesto prikryjeme nahriatym hrncom a necháme chvíľu odpočinúť.
2. Potom cesto na utierke posypanej múkou rozvaľkáme a ešte natenko vytiahneme. Cesto pomastíme, posypeme strúhankou, jablkami, škoricou, hrozienkami a citrónovou kôrou.
3. Cesto na utierke stočíme, závin preložíme na vymazaný plech, potrieme masťou a v predehriatej rúre upečieme.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Vajcová polievkaKyslá zemiaková polievka so sušenými hubamiCibuľový zemiakový šalátČučoriedkovo-čokoládové muffinyVišňový zákusokBrioškaKakaový medovníkVyprážaný hermelín s brusnicami\"Zázrak z Olomouca\" - luxusné minirohlíčkyŠľahačkovo-jahodové palacinky