Cesto:
175 ml vlažnej vody
120 ml vlažného mlieka
1 lyžička cukru
1,5 lyžičky soli
2 lyžice zemiakovej kaše v prášku
400 g hladkej múky
1/2 kocky čerstvého droždia alebo 2 lyžičky sušeného
Na povrch:
trochu oleja
grilovacie korenie
anglická slanina
kúsok tvrdého syra
Príprava
1. Suroviny vložíme v uvedenom poradí do pekárničky a zapneme program cesto. (samozrejme cesto môžeme aj ručne vymiesiť)
2. Po vykysnutí vyklopíme na dosku. Rozdelíme na polovicu. Každú polovicu rozvaľkáme na kruh, nakrájame na osem trojuholníkov a každý stočíme do rohlíka. Kladieme na plech vyložený papierom na pečenie.
3. Každý rohlík potrieme zmesou oleja a grilovacieho korenia, položíme na nich plátok anglickej slaniny a posypeme strúhaným syrom. Ešte chvíľu necháme kysnúť - cca 15-20 min. Vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme asi 20 minút do zlata.