0,7 l šťavy z černíc (asi z 1,3 kg černíc)
1 KL kyseliny citrónovej
1 Diétny želírovací cukor Dr. Oetker
Príprava
1. Černice umyjeme, necháme oschnúť a pomocou odšťavovača získame šťavu. Odmeriame 0,7 l šťavy. Pripravenú šťavu dobre rozmiešame v hrnci s kyselinou citrónovou a diétnym želírovacím cukrom.
2. Zmes privedieme do varu a minimálne 3 minúty necháme za stáleho miešania variť. Potom odtiahneme z platne.
3. Uvarenú zmes plníme okamžite až po okraj do pohárov. Viečka uzavrieme, obrátime a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
Tip: Počas varenia môžme pridať aj 1/2 zarovnanej ČL zomletého korenia - škorica, klinček, kardamón, koriander.