Černicové želé (aj pre diabetikov)

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Na 3 poháre po 375 ml

0,7 l šťavy z černíc (asi z 1,3 kg černíc)
1 KL kyseliny citrónovej
1 Diétny želírovací cukor Dr. Oetker


Príprava

1. Černice umyjeme, necháme oschnúť a pomocou odšťavovača získame šťavu. Odmeriame 0,7 l šťavy. Pripravenú šťavu dobre rozmiešame v hrnci s kyselinou citrónovou a diétnym želírovacím cukrom.

2. Zmes privedieme do varu a minimálne 3 minúty necháme za stáleho miešania variť. Potom odtiahneme z platne.

3. Uvarenú zmes plníme okamžite až po okraj do pohárov. Viečka uzavrieme, obrátime a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Tip: Počas varenia môžme pridať aj 1/2 zarovnanej ČL zomletého korenia - škorica, klinček, kardamón, koriander.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Jahodový džem - klasický
Višňový dezert
Torta Malakov
Plnený baklažán s bravčovým mäsom
Pikantné bravčové mäso
Zemiaky zapečené s nivou
Jablkovo-medové rezy
Čokoládová torta bez vajec
Hamburské stehno
Drožďová nátierka s vajcom