Fašírka z ovsených vločiek

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

1/2 l ovsených vločiek
1/2 l vody
2 PL vegety
3 vajcia
20 dkg syr eidam
2 strúčiky cesnaku
1-2 rožky alebo stúhanka
olej
soľ
mleté čierne korenie


Príprava

1. Vodu dáme zovrieť s vegetou. Po zovretí nasypeme vločky, pozmiešame a necháme vychladnúť. Rožky namočíme do vlažnej vody alebo mlieka.
2. Z rožkov vytlačíme vodu, pridáme napučané ovsené vločky. Primiešame vajcia, postrúhaný syr, roztlačený cesnak, mleté čierne korenie a soľ.
3. Vytvarujeme guľky, ktoré obalíme v strúhanke a vypražíme.
4. Fašírky podávame so zemiakmi alebo so zeleninovým šalátom, príp. s paradajkovou alebo kôprovou omáčkou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Zemiakové pirohy plnené údeným kuracím mäsom
Zapečené zemiaky so syrom a zeleninou
Pečená debrecínska
Cestoviny s fazuľovo-paradajkovou omáčkou
Paradajkovo-tuniakový šalát
Salát z čínskej kapusty so zeleninou a cesnakom
Dukátové buchtičky s vanilkovo-rumovým krémom
Cestoviny so smotanou, nivou a cesnakom
Virgin Mojito
Orieškový medovník