Bravčové medailónky so slivkami

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

800 g bravčovej sviečkovice
50 g masla
1 malý pór
3 PL brandy
200 g sliviek
soľ
mleté čierne korenie


Príprava

1. Sviečkovicu nakrájame na hrubšie plátky, ochutíme soľou a korením. Pór očistíme, prekrojíme napoly a dôkladne umyjeme. Jednotlivé lístky nakrátko ponoríme do horúcej vody.

2. Osušené listy póru obtočíme okolo plátkov mäsa. Podľa potreby môžeme pór prichytiť aj špáradlami.

3. Maslo rozohrejeme na panvici a mäso na ňom 10 minút opekáme. Potom podlejeme brandy. Hotové mäso vyberieme z panvice a uložíme na teplé miesto.

4. Slivky zbavíme kôstok, vložíme do výpeku a necháme niekoľko minút podusiť. Na taniere poukladáme mäso a pridáme slivky. Podávame s prílohou podľa vlastného výberu.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Letná torta
Kuracie Gordon Blue
Restované kuracie pečienky
Kačka na portskom
Rajčiaková omáčka
Viedenská roštenka
Čokoládová pena s whisky
Tagliatelle so šampiňónovou omáčkou
Kávovo-čokoládová mousse torta
Vyprážané Niva-guľky