Havajské chlebíky

Čas prípravy Zložitosť Cena
  30 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Rozpočet pre 4 osoby:
4 krajce žitného chleba
4 plátky ananásu
120 g ementálu
20 g masla
2 bielky
200 g tenkých plátkov šunky
1 PL nasekanej petržlenovej vňate


Príprava

1. Krajce chleba opečieme v hriankovači dochrumkava. Ananás vyberieme zo šťavy a necháme odkvapkať. Najemno nastrúhame syr.
2. Chlieb natrieme maslom a obložíme šunkou a ananásom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého vmiešame nastrúhaný syr. Zo zmesi snehu a syra vytvoríme snehové čiapočky.
3. Chlebíky poukladáme na mriežku a zapekáme v strede rozohriatej rúry, kým čiapočky nie sú bledohnedé.
4. Havajské chlebíky upravíme na doštičkách alebo tanierikoch, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Zemiakový šalát so slaninou
Zapečkané palacinky s tvarohom
Dulový džem
Zapečené zemiaky s bylinkami
Zapečené zemiaky s kuracím a krabím mäsom
Smotanové kuracie prsia s ananásom
Biskupský chlebík
Mrkvová polievka
Pomarančová roláda s polevou
Chutný bazový sirup