200 ml „Naše BIO pohánka lúpaná krúpy“
kečup jemný „Naše BIO“
400 ml vody
1 lyžica solamylu
Plnka:
250 g špenátu
1 cibuľa „Naše BIO“
balkánsky syr „Naše BIO“
2 strúčiky cesnaku
soľ
korenie
Príprava
1. Pohánku namočíme aspoň na hodinu do vody a zmes rozmixujeme na palacinkové cesto. Ak je príliš husté, pridáme vodu. Aby sa palacinky netrhali, môžeme pridať jednu lyžicu solamylu.
2. Na nepriľnavej panvici smažíme palacinky na troche olivového oleja.
3. V menšom hrnci zohrejeme olej a opečieme prelisovaný cesnak a nakrájanú cibuľu. Pridáme posekaný špenát a povaríme päť minút. Odstavíme z ohňa, necháme trochu vyhladnúť a v sitku zo špenátu vytlačíme čo najviac prebytočnej vody. Hotový špenát dochutíme soľou a korením, zmiešame s nakrájaným alebo rozmrveným balkánskym syrom.
4. Palacinky môžeme syrom aj posypať, prípadne dochutiť kečupom.